Valikko Sulje

Timon kansainvälisillä rantasilla

Kun hakeuduin työskentelemään Hankintojen digitalisoinnin pariin, oli yksi ihminen merkittävänä esikuvanani: Timo Rantanen.

At your service

Nykyisen duunini (ehkä ainoa) huono puoli on vähentynyt kansainvälinen yhteydenpito verrattuna uraani yrityspuolella. Kun katson Timoa, en oikein ymmärrä mistä se meillä johtuu. Miksihän emme tuo esille niitä kaikkia hyviä malleja, joita olemme kehittäneet esimerkiksi julkiseen hankintaan? Tai mitä kaikkea me voimme puolestamme oppia toisista maista? Tätä haluan osaltani edistää työssäni.

Mutta onneksi meillä on Timo. Hän matkustaa maasta toiseen jakamassa suomalaista asiantuntijuutta ja tuomassa meille kansainvälisiä oppeja. Olen miettinyt monesti, kuinka arvokas Timo on koko valtionhallinnon hankinnalle. Hänellä on liiketoiminnallinen näkemys ja kansainvälinen kokemus, joita hän pystyy hyödyntämään laajasti koko valtionhallinnon eduksi.

Hänellä on erittäin vakuutta strateginen ja käytännön osaaminen IT-hankkeiden johtamisesta sekä liiketoiminnan kehittämisestä. Tätä tukee hänen riittävän pitkä, mutta ei liian pitkä kokemuksensa julkishallinnosta. Tämä herra ei todellakaan ole ehtinyt jymähtää.

Rajat ylittävä yhteispeli

Timo on erinomainen edustaja melkeinpä mihin tahansa foorumiin. Hän ottaa selvää meneillä olevista asioista ja tuntee julkisen hankinnan meneillään olevat kehityshankkeet. On aika vaikea kuvitella tilannetta, jossa Timo vetoaisi monelle niin tuttuun selitykseen: ”Kukaan ei kertonut minulle.” Hän kyllä ottaa selvää ihan aikuisen miehen lailla.

Hänen ulosantinsa on selkeää ja hän pystyy tiivistämään viestejään esimerkillisen hyvin. Hän jakaa mielellään osaamistaan niin kasvokkaisessa viestinnässä kuin videon välillä. Työskentely hänen kanssaan on kaikin puolin mutkatonta. Minulla on työssäni kymmeniä työkavereita, joiden kanssa teen tiiviisti töitä Handi-ohjelman parissa. Jos yhtäkkiä saisinkin valita vain yhden työparikseni, hän olisi ehdottomasti Rantsu.

Verkostoituva asiantuntija selkeällä viestinnällä on helmi organisaatiolle.

Eniten pidän Timossa siitä, että hän pitää poikkeuksillisen pientä jöötiä organisaatiorajoista. Hän liihottelee sujuvasti virastojen ja ministeriöiden välillä milloin missäkin maassa ja roolissa ja kutsuu avoimesti ihmisiä verkostoonsa. Itse asiassa hän taitaa ymmärtää kansainvälisen verkostoitumisen arvon ehkä paremmin kuin kukaan muu projektitiimeissämme.

Hyvä puoli on, että Timo on erittäin uskottava omiensa parissa. Ehkä muut vielä ymmärtävät tulla perässä.

Tutustu Timoon LinkedInissä

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Sähköiseen kilpailuttamiseen liittyy koukeroita, joita mm. Timo on kouluttanut aktiivisesti ja ihan ilmaiseksi. Asioihin liittyy rutkasti aineistoja, ohjeita ja mallipohjia, jotka voisi koota yhteiseen aineistopankkiin. Nimellinen hinta EU-laajuisesta materiaalipankista voisi olla satasen. EU maksakoon loput.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>

1 kommenttia

Kommentointi ei ole käytössä.