Valikko Sulje

Ryhdikkäästi Kalleellaan

Lauantaisin olen tupannut muistamaan yrittäjiä. Eräs suuresti arvostamani yrittäjä on naprapaatti ja kehonhuollon ammattilainen Kalle Tolsa.

Tutuissa käsissä

Kallen kanssa tulen pohtineeksi sitä, kuinka paljon pikkukaupungissa (jollaiseksi Porvoonkin vielä miellän) henkilökohtainen tunteminen vaikuttaa liiketoimintaan. Moni kokee vaikeammaksi myydä tutuille, kun ei oikein kehtaisi ottaa täyttä hintaa. Toivottavasti Kalle on jo kokeneena yrittäjänä päässyt tämän vaiheen ylitse. Tutunkauppa voi tarkoittaa myös sitä, että tyytyväinen asiakas maksaa mielellään vaikka ylimääräistäkin ja suosittelee innolla kaupan päälle. Pääosin tuttuus on siis kaiketi hyvä asia, ja mielelläänhän sitä kylän poikia pitäisi kannattaakin.

Omalla kohdallani Kallen ammattilaisuus tuli esiin pelastavien otteiden lisäksi helppona olona käynnin aikana. Ajattelin ennakkoon, että olisi jotenkin vaivaannuttavaa puhua omista vaivoistaan tutulle puhumattakaan siitä, että sitä joutua paljastamaan makkaroitaan. Mehän olemme melkein sukua, jos kummitädit ja sedät lasketaan. Yllätyin siitä, kuinka luontevaa Kallelle oli puhua ja kuinka täysivaltaisesti hän minua kohteli. Samaa olen kuullut monelta muultakin. Tässä on se ero hänen ja entisen naprapaattini välillä: Edellinen napsautti muutaman kerran (kysyi meneekö työterveydestä ja laskutti tunnista), mutta Kalle kohtelee kokonaisena ja kiireettömästi.

Suoraa toimintaa päästä varpaisiin

Siitä on aikaa, kun olen viimeksi ”joutunut” Kallen käsittelyyn. Pitkäjänteisen kehonhuollon sijaan olen käyttänyt hänen palvelujaan akuuttien kiputilojen hoitamiseen, joten pitkä aika edelliskerrasta on hyvä asia. Mielessäni on kuitenkin pinnalla se voimaannuttava kokemus, kun pää ei käänny tai ei pysty kävelemään ja kroppa manipuloidaan tottelemaan parhaimmillaan kerralla. Itku meinasi päästä silkasta ilosta, kun yhtäkkiä onkin voinut liikkua ihan normaalisti.

Tokihan minä ymmärsin, että kehoa kannattaa huoltaa ennen kuin on rapakunnossa ja se lieneekin tärkein syy, miksi en ole samalla tavalla nyt lukittunut kuin muinoin. Kiputilat antoivat minulle ihan liian helpon selityksen, jolloin tarvittiin Kallen kaltainen ammattilainen kertomaan hienovaraisen suorat sanat ja auttaa ymmärtämään. Voimaannuttavan kokemuksen lisäksi muistan sen päätöksen, joka syntyi Kallen klinikan ulkopuolella: ”Alan pitää huolta itsestäni.”

Asiantuntemus korostuu hyvinvointialalla.

Kalle ymmärtää oman asiantuntemuksensa. Hän pystyy monivuotisen koulutuksensa ja kokemuksensa avulla auttamaan asiakkaitaan laajalla skaalalla, eikä asiakas taatusti joudu hyvinvointibuumin tartuttaman aloittelijan puoskaroimaksi.  Hän ymmärtää, että perusasiatkin voivat välillä tuntua vaikeilta ja tunnistaa ne asiat, joiden kautta hän voi tarjota kokonaisvaltaisen avun.

Parasta on, että tällä alalla ei ole koskaan valmis. Kalle pystyy tehostamaan kehonhuoltoa niin harjoittelun laiminlyöneille laiskimuksille kuin kokeneille himotreenaajille. Hänen tarjoamien palvelujen myötä yhä pienempi osa porvoolaisista jää ensimmäiseen ryhmään. Porvoon kaupungin terveydenhuolto voisi vaikka palkita tällaisesta pitkäjänteisestä työstä kaupunkilaisten hyvinvoinnin eteen.

Needless to say: Suosittelen jokaiselle!

Tutustu Kallen osaamiseen Facebookin välityksellä

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Toiminnallinen kehonkartoitus maksaa näemmä 40 € ja nyt tarjoushintaan 29 €. Satasella saisi siis kolme kaveria ymmärtämään kehonhallinnan merkityksen ja kokemaan ennemmin tai myöhemmin sen taivaallisen voiman tunteen, jossa liikkuvuus lisääntyy ja kivut vähenevät. Voiko paljon parempaa joululahjaa olla?


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>