Valikko Sulje

Pienten purojen Pia

Olette ehkä kuulleet minun puhuvan niistä pienistä puroista, joista elanto jatkossa uskoakseni kertyy. Tämän illan sankari ymmärsi sen jo vuosia sitten. Esittelyssä tänään MamWork Oy:n toimitusjohtaja Pia Lemmetty.

Inspiraationa osaamisen hyödyntäminen

Pian liikeideana on pienimuotoinen työnvälitys. Hän välittää pieniä toimeksiantoja omassa verkostossaan ja hankkii asiantuntijat paikkaamaan pienimuotoista osaamisvajetta. Kyse voi olla pienimmillään vaikka Facebook-markkinoinnista, laajimmillaan jatkuvasta osa-aikatyöstä. Yhteistä näille kuitenkin on, että asiantuntijapalvelu edellyttää osaamista, jota Pian verkostosta totisesti löytyy. Hän nappaa nopeasti kiinni ammattilaisen vahvuudet ja tietää, millaiselle osaamiselle kulloinkin on kysyntää. Mikäli osaaminen menee hieman ”huti”, hän näkee suunnan, jota kohti kannattaisi mennä.

Osallistuin tällä viikolla MamWorkin järjestämään some-mainonnan ajankohtaistilaisuuteen. Sellaisen suunnitteleminen kuvastaa hyvin Pian sitoutumista osaajiinsa. Heitä on nimittäin jo sen verran paljon, että kaikille ei vain millään voi tarjota keikkaa. Sen vuoksi Pia haluaa tarjota myös muita etuja verkostoon kuulumisesta. Mielestäni aika herttaista, mutta sitähän Pia on.

Energiaa kotiäitiydestä

MamWork on lähtenyt käyntiin ajatuksesta tarjota pieniä projekteja pienten lasten vanhemmille. Heillä riittää usein (ei, ei aina) energiaa ammatilliseen puuhasteluun. Samalla he ylläpitävät ammattitaitoaan ja uskaltavat kenties sen varjolla jättäytyä pidemmäksi aikaa kotiin pienten lastensa kanssa. Siksi Pian työ on myös yhteiskunnallisesti merkittävää. Hän edustaa nykyaikaista työaikakäsitystä, jolloin työt tehdään silloin, kun on flöy, ja työstä irtaudutaan tarpeen mukaan ja kokonaan esimerkiksi liikunnan avulla.

Ihmistä ei noin vain ohjelmoida olemaan parhaimmillaan klo 8-16.21.

Harva ihminen on niin monessa mukana kuin mitä Pia on. Luontaisen hyväntekemisen lisäksi hän on aktiivinen monessa järjestössä ja jakaa tietoa ja tukea itselleen läheisistä aiheista. Hän lähtee helposti mukaan uusiin ideoihin ja alkaa miettiä, mitä itse voi tuoda osaamisensa ja verkostonsa kautta. Niistä hänen omista pikkuprojekteistaan syntyy siten hänelle pitkäaikaisia asiakkuuksia ja kiinnostavia hetkiä yrittäjyyden parissa. Hän nauttii silmin nähden työstään ja kirjaimellisesti välittää sanomaa työnteon kannattavuudesta.

En liioittele yhtään, kun uskon hänen tekevän satoja asiantuntijoita, ei vaan satoja perheitä, onnelliseksi. Aito SataSella.

Tutustu Piaan LinkedInissä

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Mikrotyönvälityksessä pienin projekti voi hyvinkin irrota satasella. Se voi olla vaikka blogikirjoitus tai pienimuotoinen some-markkinointi.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>