Valikko Sulje

Onnistumiset syntyvät vahvuuksistamme

Onnistumiset kasvavat vahvuuksistamme

Tämä pieni vahvuusharjoitus on ollut kiva niin yksilöharjoituksena, tiimityönä kuin viime aikoina myös pariharjoituksena.

Voisihan sitä toki ajatella tekevänsä myös somessa yhteisöllisesti. Meistä monen on nimittäin niin tavattoman vaikeaa sanoittaa omia vahvuuksiaan ainakaan tavalla, jonka itse uskoo.

Viisi minuuttia vahvuuksille

Yksinkertaisuudessaan vahvuusharjoittelussa on kolme vaihetta

1️⃣ Mieti 3 onnistumista viime ajoilta, pientä tai suurta. Kirjoita ne itsellesi ylös, niin näet ne vahvempina.

2️⃣ Mitä ovat ne vahvuudet, joiden avulla saavutit nämä onnistumiset? Tämä vaihe yhdessä edellisen kanssa vakuuttaa aivojasi uskomaan, että totisesti tämä oli onnistuminen ja ihan itse sain sen aikaan (toki usein yhdessä muiden kanssa)

3️⃣ Entä mitä muuta voisit kokeilla saavuttaa näillä vahvuuksillasi? Kokeile joskus aloittaa päiväsi kysymällä, mikä olisi rohkeinta, mitä voisit tänään kokeilla?

Yhteisön onnistumiset

Olen usein ryhmävalmennuksissani pyytänyt ryhmän jäseniä jakamaan porukan kesken yhden onnistumisensa ja siihen liittyvän vahvuuden. Tyypillisiä onnistumisia ovat esimerkiksi jonkin pitkäjänteisen projektin saattaminen loppuun, omalle organisaatiolle tärkeän kannan ajaminen julkisessa keskustelussa tai työn onnistunut resurssointi.

Vahvuuksia onnistumisten taustalla ovat esimerkiksi monipuolisuus, argumentointitaito tai verkostoituminen. Yhtä hyvin niitä voivat olla sinnikkyys, rohkeus tai aktiivisuus. Vahvuudet voivat olla siis taitoja tai luonteenpiirteitä tai puhtaasti vain asiantuntijan omia valintoja: ”Tässä kuussa aktivoidun.”

Parasta on, kun joko onnistumisista tai vahvuuksista joka kerran nousee esille asioita, joita ei tiimikaveri ollut tullut ajatelleeksi. Kun onnistumisten jakaminen annetaan ikään kuin tehtäväksi, rohkaistumme kertomaan myös omista onnistumisistamme, vaikka se tuntuisi alkuun kömpelöltä.

Yksilövalmennuksissa kaivan aina useamman onnistumisen ihan vain osoittaakseni, kuinka helposti ne löytyvät 💖

Koska viimeksi Sinä kysyit itseltäsi tai tiimikaveriltasi kolme onnistumista viime vuodelta? Entä viime viikolta?

Onnistumiset kasvavat vahvuuksistamme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *