Valikko Sulje

Esimerkiksi Georg

Moni käy pyhäpäivänä oikein ravintelissa syömässä. Tänään esittelyvuorossa on ravintolayrittäjä Georg Simojoki.

Fiilis hyvästä ruuasta

Porvooseen on kertynyt viime vuosien aikana useampia laadukkaita ravintoloita. Zum Beispiel oli niitä ensimmäisiä ”hienostoravintoloita”, jotka ovat tavisten tavoitettavissa. Vien mielelläni lapsiani Zumiin syömään, sillä ravintolasta välittyy yrittäjyyden positiivisuus: laadukas ja puhdas lähiruoka, suunniteltu ja miellyttävä ravintolakonsepti sekä ammattimainen ja ystävällinen palvelu. Okei, kieltämättä iso osa suosiosta on myös äärimmäisen maukkailla itsetehdyllä leivällä, joka sopii niin alkupalaksi kuin palanpainikkeeksi ruokailun yhteydessä.

Ammattimaisesti suunniteltu kokonaisuus tekee laadukkaasta ruokailukokemuksesta elämyksen.

Jokaisen ihmisen pitäisi kerran päästä syömään Georgin tekemä menukokonaisuus, jossa hän kertoo itse ajatuksensa ruokien takana. Itselleni tällainen kokemus siunaantui pari vuotta sitten, kun Simojoen tuttavapiiri järjesti tuttavilleen glitteri-bileet. Sekä bileet, ruoka että etenkin se tapa, jolla Georg ruuasta kertoi on painunut mieleeni. Mikä intohimon määrä esittelystä ja ruuasta välittyi! Hän oli selvästi miettinyt kokonaisuutta pitkään ja maut synnyttivät mielettömiä räjähdyksiä niin suussa kuin mielessä.

Kokkaus tiimihengen välittäjänä

Ravintolapalveluiden lisäksi Georg on tehnyt jo pitkään myös kokkikouluja esimerkiksi työyhteisöille. Olen itsekin järjestänyt tällaisen kokkikoulun projektitiimilleni. Nämäkin ateriakokonaisuudet oli suunniteltu siten, että meille maallikoillekin tuli tunne Michelin-tähden ravintolaruuista. Samalla tuli oppineeksi tiimikavereistaan uusia taitoja. Parasta tietenkin oli yhteinen ruokailu eteläeurooppalaiseen tyyliin.

Ravintolan ja kokkikoulun lisäksi Zum Beispiel tarjoaa kokous- ja juhlatiloja. Yrittäjillä on pitopalvelutaustansa myötä erinomainen ymmärrys tilaisuuksien järjestämisestä ja kulinarististen elämysten luomisesta. Sekä Georgin ruuasta että hänen tarjoamistaan palveluista välittyy arvostus laadukkaaseen ruokaan ja ruokailun yhdessäoloa kohtaan. On ollut ilo seurata, kuinka Zum Beispiel on nostanut Porvoon varteenotettavaksi ravintolakaupungiksi, jonne kannattaa tulla vähän kauempaakin.

Tutustu Zumin talvilistaan

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Hyvä ruoka ei välttämättä ole edes kallista. Satasella saa peräti viisi erilaista pasta-ateriaa. Ottaen huomioon vielä, että pasta on omatekoista, maksaa ystävällisestä palvelusta mielellään vähän tippiäkin.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>