Valikko Sulje

Tuomaksen vauhdissa

Vielä tohdin valita yhden handilaisen esitellä. Yksi arvokkaista osaajista Handi-verkostossamme on Tuomas Kauranne.

Lämmin tervetulotoivotus

Hankintojen digitalisoinnin toteutusohjelmassa (siis se Handi-ohjelma, jonka viestinnästä ja koulutuksesta vastaan työkseni) pidetään kerran kuukaudessa yhteinen työpaja, jossa käsitellään valtionhankintojen kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia aiheita. Yksi aktiivisimmista kehittäjistä on Tuomas. Hän osallistuu, kommentoi ja ideoi, mutta ei vie kohtuuttomasti tilaa toisilta.

Erityisesti minuun teki vaikutuksen kesäinen työpajamme, jossa kävin oikein kiittämässä Tuomaksen herättämistä ajatuksista. Pohdin niitä monta päivää. Hän toi esiin viestinnän merkitystä tavalla, joka on poikkeuksellista hankinta-alan asiantuntijoille. No, Tuomas taitaakin olla enemmän ict-herra, mutta poikkeuksellista se on sielläkin. Minusta on hienoa nähdä asiantuntijoita, jotka ymmärtävät hyödyntää viestinnän työkaluja työssään.

Avoimesti yhteistyössä

Tuomas on työssään etupainoitteisen yhteistyökykyinen. Hän jakaa tietoa siinä vaiheessa, kun siitä on eniten hyötyä: eli kun suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon tai kun mieli on vielä avoin. Hän ottaa vastaan ajatuksia oman boksinsa ulkopuolelta ja laajentaa silmin nähden myös omaa laatikkoaan. Kuunnellessani Tuomasta huomaan hänen viittaavan usein tavalla tai toisella aikaisen vaiheen yhteistyöhön: ”tuollahan suunnitellaan vähän samanlaista”, ”sen kanssa sun pitää ehdottomasti tavata” jne.

Aktiivinen verkostoituminen vahvistaa kaikkien osapuolten asiantuntijuutta.

Yksi osoitus Tuomaksen tavasta ottaa mukaan oli hänen kutsunsa tulla kylään kuulemaan heidän Handi-projektistaan ja siinä sivussa aika paljon kaikesta muustakin. Loppujen lopuksi olin pää pyörällä ja intoa puhkuen yhteisestä hankkeestamme. Hauska bonus tapaamisellemme oli, että kyläilyni aikana THL sai muutaman kyselyn hankintadataansa liittyen, ja pääsin mukaan näkemään, millaisia kysymyksiä datasta herää esimerkiksi median keskuudessa. Minut otettiin nopeasti sisään ”tiimiin”, vaikka olin ollut mukana heidän arjessaan tasan sen yhden kokouksen ja lounaan verran.

Valtionhankintojen digitalisointiakin hauskempaa oli nähdä Tuomas tiimiläistensä keskuudessa työn touhussa ja ihan vain nähdä heidän toimisto- ja muitakin tilojaan. Työkaverina Tuomas on hauska ja osaava. Hän ottaa mielellään vastuuta ja tekee osuutensa yhteisen tavoitteen eteen. Tuomas haluaa kehittää itseään ja verkostoaan ja on valmis näkemään vaivaa sen eteen. Kaiken kaikkiaan hän on teräväpäinen ammattilainen, joka levittää ympärilleen iloa ja energiaa.

Tutustu Tuomakseen LinkedInissä

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Valtionhallinnossa ei tietysti parhaista käytännöistä veloiteta, mutta yritysmaailmassa voisi satasella hyvinkin ostaa vaikka hankintaohjeen mallipohjan.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>