Valikko Sulje

Youlumieltä jokaiseen työpäivään

Jotkut ihmiset tekevät ikuisen vaikutuksen, toiset joutuvat kuuntelemaan sitä, kuinka jotkut tekevät ikuisen vaikutuksen. Puhun tietysti parhaasta työkaveristani ever, hänestä, joista jokainen työkaverini sen jälkeen on kuullut väsymiseen asti: Tänään SataSellana loistaa jouluvalojen lailla Johanna Weiste.

Valtaosa Johannan urasta on perheyhtiöistä. Tiemme kohtasivat Enstolla, hän siirtyi sieltä Luhdalle ennen kuin tunsi nähneensä tarpeeksi mennäkseen omaan nimikkoyritykseensä Joulupallo-Johannaksi. Miksi esittelen Johannan juuri tänään? Koska tänään on sata päivää jouluaattoon.

Arvo erilaisuudesta

Työkaverina ja ihmisenä muutenkin Johanna on rauhallinen ja harkitsevainen. Parasta hänen kanssaan työskentelyssä olikin, että saimme toisistamme parhaat puolet esiin ja täydensimme toisiamme. Kun toiselta jäi joku asia kesken, toinen pystyi jatkamaan. Lopputulos oli kahden viestijän saumattoman synergian potenssi. Tämän jouduin tarkistamaan teinaripojaltani, että olihan potenssilaskun lopputulos potenssi.

Yhteys voi syntyä erilaisuudesta.

Lasken Johannan ja itseni välisen yhteyden enimmäkseen hänen kunniakseen. Hän tekee juuri sen, mitä työyhteisössä pitää tehdä: tulee puolitiehen vastaan. Itse en tuota taitoa vielä osannut, mutta Johanna antoi syyn opetella. Hän ei koskaan vähättele toisten tunteita tai ajatuksia ja kuuntelee herkällä otteella kollegoitaan ja asiakkaitaan. Työskentelin hänen kanssaan liki kymmenen vuotta sitten, enkä sittemmin ole kohdannut yhtä lämminhenkistä kollegaa.

Weiste maailmalla

Yo (rakkaalla lapsella on monta nimeä) ei tuo itseään erityisesti esille, mutta edustaa brändiään luontevasti. Ulkomaiset kollegat ja asiakkaat varmasti arvostavat Johannan ahkeraa työotetta ja luotettavaa asiakaspalvelua. Hän ymmärtää kauneuden päälle ja tuottaa sitä myös ympärilleen. Minusta on mahtavaa, että maailmalla näkyy juuri Johannan kaltainen harmoninen hahmo, jonka asiantuntemukseen voi luottaa.

Minulla ei ole ollut mitään tekemistä Weistee kanssa ammatillisesti, mutta muistan kyllä vieläkin sen erittäin hyvälaatuisen pahvilaatikon, jossa Weisteen joulupalloja säilytettiin lapsuudenkodissani. Myöhemmin ajattelin sen kuvaavan Johannaakin hienosti: toimiva, kestävä ja ajattoman kaunis. Sellainen se mein Johanna on.

Olen äärimmäisen onnellinen, että olen saanut tutustua Weisteen helmeen.

Tutustu Johannaan LinkedInissä.

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on niin kovin suuri raha pienyrittäjälle, mutta loppujen lopuksi sillä saa aika vähän. Samalla palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Johanna työskentelee joulukoristeiden ja sisustustuotteiden parissa. Niitä saa tietysti satasella vaikka huru ja myky, mutta keskityn nyt osaamisen ja palveluiden hintoihin. Semi-ranskattarena Johanna voisi tuottaa vaikka ranskalaisille matkailijoille jouluisia turistikierroksia.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>