Valikko Sulje

Tainan timanttiset taidot

Tänään LinkedIn muistutti minua onnittelemaan erästä viestinnän ja osaamisen kehittämisen ammattilaista uudesta työpaikasta. Teen sen nimeämällä hänet päivän SataSellaksi.  Tänään esittelyssä on Taina Hanikka.

Hienovaraisen räväkkä ote

Taina työskenteli Inforilla ja suunnitteli viestinnän koulutuksia niin viestinnän kuin muiden alojen asiantuntijoille. Taisin itsekin olla samassa roolissa hetken, kun Taina oli äitiysvapaalla. Ehdin kuitenkin työskennellä Tainan kanssa sen verran, että minullakin on muodostunut siitä mielikuva: Siinä näkyy isoja ajatuksia ja onnellisia ihmisiä.

Ensin kuitenkin toisen käden tietoa, onhan se selän takana kehuminenkin arvokasta. Tainalla on rohkeita ideoita, joita hän jalostaa mielellään tiimityön voimalla. Hänellä on moderni käsitys markkinoinnista ja koulutusliiketoiminnan kehittämisestä. Hänen iloista olemustaan tullaan ikävöimään Inforilla, mutta onneksi seuraava ovi aukesi fyysisesti läheltä. Ruoholahden ruokapaikat tarjonnevat antoisia juttuhetkiä siis jatkossakin. Ja nauru raikaa.

Arvostus on asenne

Taina on työskennellyt ennen koulutusuraansa viestinnän tehtävissä. Siksi hänellä on ymmärrystä viestinnän ammattilaisen arjesta. Koska sekä viestintäala että etenkin koulutusala digiloikkii eteenpäin välillä hyytävällä vauhdilla, ei kenenkään yksilön osaaminen tai ymmärrys riitä. Liiketoiminnan kehittäminen perustuu joukkoälyyn.

Parvessa pyrähtää pidemmälle.

Taina ymmärtää verkoston arvon. Hän poimii muita osaajia mukaan myös ulkokehältä ja innostaa otteellaan osaamisen kehittämiseen. Hän katsoo työssään tarpeeksi kauas nähdäkseen olennaisen ja osallistaa mielellään sidosryhmät mukaan liiketoiminnan sisäkehälle. Hänen toiminnastaan ja asenteistaan välittyy aito arvostus muita ammattilaisia kohtaan. Siksi hän on itsekin hyvin pidetty työkaveri. Käyn Ilarin sanavarastolla varkaissa ja tohdin todeta, että Tainan työyhteisötaidot ovat timanttiset.

Vuorovaikutusta ja osaamisen kehitämistä

Taina siirtyi hiljan Sitralle HRD-asiantuntijaksi. Olen erittäin iloinen hänen puolestaan, sillä uudet tehtävät ovat varmasti sopivasti mukavuusalueen laitamilla. Osaamisen kehittäminen on samanaikaisesti riittävän tuttua ja silti haastavaa. Uskon, että uudessa toimintaympäristössä ymmärretään nopeasti se Tainan timanttinen osaaminen, joka nyt saadaan hyödynnettyä sitralaisten hyväksi.

Onnea, Sitra!

Tutustu Tainaan LinkedInissä

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Esimiestyön kehittäminen on kallista puuhaa, vaan vielä kalliimpaa on kehittämättä jättäminen. Jotta investoinnit perustuvat oikeisiin asioihin, voisi satasella ostaa nykyaikaistetun 360-arvioinnin vaikka eilisenä SataSellana esittelemäni esimiesvalmentajan kehittämänä.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>