Valikko Sulje

Nathalien vastuu yhteistyöstä

Yritysvastuu liiketoiminnassa on viime vuosina noussut omaksi osaamisalueekseen. Yksi sen alan ehdottomia huippunimiä on Nathalie Clément.

Varmuutta raportointiin

Työskentelin alkuvuoden Hanselilla viestintäpäällikkönä, jossa pääasiallinen tehtäväni oli tuottaa vuosikertomus ja vastuullisuusraportti. Nathalie työskenteli tuolloin KPMG:ssä, joka oli raportoinnissa ns. varmentajana. Tilintarkastuksen lisäksi he siis todensivat esittämämme näytöt vastuullisuuden eri osa-alueista. Sujuva varmennusprosessi oli kannaltani aivan olennainen, enkä olisi voinut toivoa parempaa kumppania tähän työhön. Yritysvastuullisuuden kulta-ajat ovat tuoneet mukanaan alalle myös hippaheikit ja uusiouunot, joilla osaaminen on aivan eri tasolla.

Kokenut kumppani pitää huolen, että asiakas pääsee loistamaan.

Koska pääsin aloittamaan projektissa vasta joulunpyhien jälkeen ja koko toimiala oli minulle vallan vieras, tukeuduin paljon Nathalien ja hänen kollegansa Karoliinan apuun. GRI oli minulle tuttu vuosien takaa, mutta tunsin itseni epävarmaksi siinä tapahtuneiden muutosten takia ja juuri minulle täysin uuden liiketoimintaympäristön vuoksi. Kielikin oli minulle vieras, vaikka äidinkieli olikin. Nathalie piti huolen siitä, että minulla oli riittävä osaaminen työni tekemiseen. Hän pönkitti itseluottamustani ja auttoi projektiani eteenpäin. Samalla hän jakoi arvokkaita näkemyksiään esimerkiksi siitä, kuinka resurssointia pitäisi kehittää.

Näkemystä yritysvastuusta liiketoiminnan osana

Moni näkee GRI-ohjeiston kahlitsevana ja pakollisena pahana. Nathalie tuntee asian paremmin. Hän tuntee raamit niin hyvin, että osaa käyttää koko niiden sisälle jäävän tilan hyödykseen. Hänen kanssaan on miellyttävä tehdä töitä ja suunnitella seuraavia kehitysaskelia.

Oma pestini Hanselissa oli niin pikainen ja projekti lähti niin myöhään, että minua oikein harmitti, että en päässyt tekemään isompaa remonttia raportointiin. Olisimme taatusti osoittaneet, että raportoinnin ei tarvitse olla määrämuotoista saati mälsää, eikä sitä saa tarkastella irrallisena liiketoiminnasta. Ehdin jo innostua rullaavasta online-raportoinnista osana liiketoiminnan kehittämistä. Vaikka polku vei toisaalle, Nathalien kehittämisote ja hänen kanssaan pallotellut ideat jäivät itämään mielessäni.

Sittemmin olen siirtynyt toisiin tehtäviin, ja Nathalie on aloittanut Konecranesilla yritysvastuullisuudesta vastaavana johtajana. Olin nimityksestä erittäin iloinen sekä Nathalien että erityisesti Konecranesin ja suomalaisen yritysvastuuosaamisen puolesta. Hyvä, Nathalie! Olet helmi yritysvastuun edistämiselle kansainvälisessä liiketoiminnassa.

Tutustu Nathalien osaamiseen LinkedInissä

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

GRI-raportointi on jälleen muuttumassa. Aiheesta on saatavilla webinaari jos toinenkin satalappusta vastaan.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>