Valikko Sulje

Mirke mihin vain

Tänään  haluan kehua entistä työkaveriani, valtion hankintojen asiakaslähtöistä asiantuntijaa. Tämän päivän SataSella on Mirke Turunen.

Koska Mirke työskenteli tiiviimmin liiketoiminnan ytimessä, joka hänen osaltaan oli esimerkiksi julkisten hankintojen kilpailuttamista, en tehnyt töitä hänen kanssaan ihan päivittäin ja käsitykseni hänestä perustuu kaikkeen muuhun kuin kilpailutusosaamiseen (joka kaiketi myös on ihan kohdallaan).

Asiantunteva ja avoimesti hupsu

Hankintalakikeskeisessä julkisten hankintojen maailmassa voi helposti harmaantua. Virheitä ei sallita (itseltään siis), vaikka luvalla sanoen niihin virheisiin ei kukaan kuole. Sellainen työympäristö tarvitsee Mirken kaltaisia ihmisiä, jotka ovat iloisia, haluavat kokeilla uutta ja kertoa virheistään avoimesti. Mokakin on lahja, vasta kun sen on jakanut avoimesti, jotta muutkin voivat oppia siitä. Aito asiantuntija ei pihtaa tietoa tai kokemuksiaan matkalla onnistumiseen: Ei kaupunkisuunnistuksessakaan kiinnostavaa ole se sileä asvalttitie metsän vieressä, vaan millaiset kinttupolut ja ryteiköt sinne johdattavat.

Mirke käynnistää työyhteisössään jatkuvasti innovatiivisuuteen, virkistäytymiseen ja hyvinvointiin liittyviä vastuullisuustekoja. Hän on työkaverina helposti lähestyttävä ja tekee oman osuutensa erinomaisessa tiimihengessä. Hänenlaisiaan arvostavat he, jotka tietävät menestyksen syntyvän yhdessä. Hänellä olisikin erinomaiset edellytykset myös osaamisen kehittämisen asiantuntijatehtäviin. Parin työpajan suunnittelua sivusta seuranneena näen hänessä myös pienen kouluttajan.

Ärhäkkä liiketoimintaosaaminen

Olin todella iloinen kuullessani, että Mirke siirtyi kilpailutuskonsultista asiakkuuspäälliköksi. Hän osaa varmasti kuunnella asiakasta ja samalla kehittää omaa tuotevalikoimaa vastaamaan paremmin asiakkaan tarvetta. Hän on persoonallinen ja värikäs ja uskaltaa ottaa kantaa. Hän valmistelee puheenvuoronsa ja blogikirjoituksensa siitä näkökulmasta, että ne herättäisivät ajatuksia. Ei kai kukaan halua jäädä kylmäksi.

Tämän ajan ammattilainen edustaa työnantajaansa ammattimaisesti oman persoonansa kautta.

Mirke laittaa itsensä peliin ja kuuluu ehdottomasti työnantajansa luottopakkeihin. Hän ei pelkää tuoda omaa persoonaansa ammattiminäänsä, vaan on juuri tämän vuoksi astetta parempi omassa työssään. Voin helposti nähdä hänen täyttävän tulevaisuudessa isojakin saappaita omalla asiantuntemuksellaan, tiimihengellään ja erityisesti persoonallaan.

Kiitos, Mirke. Olet kannustanut minua uudella alalla ja luonut uskoa siihen, että hankinta-asiantuntijan univormu saa olla värikäs.

Tutustu Mirken profiiliin LinkedInissä.

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta,  mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on niin kovin suuri raha pienyrittäjälle, mutta loppujen lopuksi sillä saa aika vähän. Samalla palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen aika pieni osa laskutettavasta summasta ns. käteen.

Mirke työskentelee julkisten hankintojen parissa valtion yhteishankintayksikössä. Hansel Oy on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, mikä luo hieman kumman kaiun liiketoimintaan. Samoilla apajilla on kuitenkin ihan niitä tavallisiakin firmoja, jotka pyrkivät tuottamaan voittoa ja tekevät sitä esimerkiksi sisältömarkkinoinnin avulla. Tätä ajatusta innovoiden satasella voisi saada vaikka palveluntuottajille suunnatun ”Menesty julkisissa kilpailutuksissa” -verkkokoulutuksen.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>