Valikko Sulje

Maria, pedagoginen peruskivi

Arvostan monipuolista osaamista ja sen tavoittelemista uralla. Tänään esittelyssä on monipuolinen SataSella Maria Vickholm, päivänsankari muuten(kin). Hän on yhdistänyt työssään markkinoinnin, pedagogisen, englannin kielen ja verkkokoulutuksen osaamistaan.

Markkinoijan pedagoginen palo

Maria työskenteli markkinointitehtävissä, kun häntä pyydettiin kehittämään koulutuskonseptia teknisen tuotekoulutuksen tueksi. Syntyi Ensto Pro, joka sisälsi mm. käytännönläheisiä työkaluja täydentämään insinöörien kouluttajataitoja. Marian avulla koulutukset olivat mietittyjä asiakkaan oppimisen kannalta sen sijaan, että kouluttajat paukuttaisivat vain omat slaidshöynsä menemään.

Wau syntyy pienistä asioista.

Yksi merkittävä oppi Marian kanssa työskennellessä oli opetella synnyttämään wau-efekti. Se syntyi hänen käsissään siitä, että pienetkin asiat, tai oikeammin juuri ne pienet asiat, olivat mietittyjä ja yllätyksellisiä. Tämän kautta markkinoinnistakin tuli koulutusta: vaikuttamista ja auttamista, siis sisältömarkkinointia parhaimmillaan. Maria ymmärsikin sisältömarkkinoinnin filosofian jo kauan ennen kuin siitä tuli hip saati hop.

Luottokollega ikuiseen kouluun

Sittemmin hän on siirtynyt verkkokoulutusten pariin ja hyödyntää sielläkin pedagogisia oppejaan käytännönläheisellä tavalla. Vaikka Maria on luonnollisesti kollegoitaan pätevämpi oppimisen saralla, onhan hän pedagogisesti pätevä, hän ei koskaan katso muita nenänvarttaan pitkin.  Juuri tämä ominaisuus hänessä tekee työskentelystä Marian kanssa miellyttävää ja inspiroivaa.

Hän on  englannin maisteri (tai jotain sinne päin), kieltenopettaja ja käyttää itse ns. puhdasta kieltä. Hän on onnistunut säilyttämään uteliaan kiinnostuksensa kieltenopiskeluun ja perustelee pohdiskellen omaa opetustaan niin menetelmien kuin sisältöjen osalta. Olen erittäin kiitollinen siitä, että sain tehdä osan opetusharjoittelustani hänen kanssaan. En voisi kuvitella ammattimaisempaa kollegaa kouluympäristöön.

Kaunis ja terävä

On virkistävää löytää ihmisiä, jotka aidosti arvostavat myös pientä ärhäkkyyttä. Marian kanssa saa vähän nokkapokkaillakin, ja hän on taitava pysymään asialinjalla. Hän ymmärtää myös, että välissä saa osua tunteisiin, eikä aina tarvitse olla hyvä päivä. Useimmiten ajatukset kuitenkin muuttuvat parempaan suuntaan hänen seurassaan.

Maria arvostaa ihmisiä ja osaa osoittaa sen, jolloin harmistunut haisulikin tuntee itsensä prinsessaksi.

Tutustu Marian osaamiseen LinkedInissä.

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Verkkokoulutuksen suunnittelu on oma taiteenlajinsa, jonka Maria osaa. Koulutettuna englanninopettajana hän osaa tehdä sen niin tehokkaasti, että satasella voisi saada jopa pienen small talk -lyhytkurssin. Tämä investointi maksaa itsensä takaisin nopeasti.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>

1 kommenttia

  1. Maria

    Ihana, upea, Hani! Kovin kauniisti kirjoitettu. On suuri kunnia, että tuon tason ammattilainen valitsee minut 100 joukkoon. Arvostan ❤️

Kommentointi ei ole käytössä.