Valikko Sulje

Lämmin ja luotettava Johanna

Välillä tuntuu, että olen jotenkin etuoikeutetussa asemassa, kun olen ollut työni (ja kiinnostukseni puolesta) kehittämisgenressä. Tänään haluan esitellä yhden itsensä kehittäjän ja toisten kehittämisen vauhdittajan. Hän on Johanna Tuutti.

.Kipinä kehittämiseen

Huomasin LinkedInissä, että Johanna oli perustanut Katja Alajan kanssa uuden yhtiön nimeltään ALTUsparks. Yhtiökumppanin arvasin nimestä ALaja-TUutti. (Piti vain päästä sanomaan, että hoksasin!) Veikkaanpa, että uudenkin yhtiön ytimessä on sen kipinän sytyttäminen asiantuntijoiden ammatilliseen kasvuun. En tunne Katjaa ollenkaan (enkä oikeastaan Johannaakaan), mutta heidän välisistä keskusteluista (somessa siis) on välittynyt toisen arvostaminen ja jatkuvan kehittymisen yhdistävä voima. Tämä työpari on varmasti energinen ja asiantunteva – siis totaalinen tykki.

Työskennellessäni koulutusalalla teimme yhteistyötä Johannan kanssa. Hän oli minulla kouluttajana mm. viestintäpäällikön koulutusohjelmassa ja lopputöiden ohjaajana. Hän sai erinomaista palautetta molemmista. Hänen koulutusten jälkeen jäi tyypillisesti useampi opiskelija kirkastunut ilme kasvoillaan. Johannalla on selkeä tyyli, jonka kautta hän tuo syvällisetkin asiat lähelle konkretiaa.

Kasvua ja kohtaamisia

Erityisesti Johannaa kiitettiin henkilökohtaisten projektitöiden ohjaajana. Hän on koulutettu valmentaja (International Coach Federationinin(ICF) sertifioima ammattilais-coach) ja sopivan ”jenkkipositiivinen” otteessaan. Hän on tunnettu leveästä hymystään, joka tarttuu niin ulkoisesti kuin sisäisesti!

Luottamus syntyy hymystä ihmisten välillä.

Johannalla on harvinaisen selkeä tyyli. Hän jäsentää sisältönsä ymmärrettäviin kokonaisuuksiin ja miettii tehokasta ja turvallisen tuntuista oppimispolkua. Tämä on tärkeää, sillä aiheet ovat usein herkkiä ja vaativat alleen luottamusta valmennettavan ja valmentajan välille. Kun lisäksi Johannan ulosanti on huoliteltu, hän toimii erinomaisesti myös verkkokoulutuksissa. Hän ajattelee muista (ja toki ensin itsestään) rohkaisevasti ja levittää positiivisuutta ympärilleen.

Lempeä Johanna tuo siten lämpöä jopa verkkokohtaamisiin.

Tutustu Johannaan LinkedInissä

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Osallistuin joskus verkkokurssille, joka koski henkilöbrändäystä viestinnän ammattilaisen kehittymisessä. Jos en aivan väärin muista, niin se saattoi maksaa satasen. Money well spent!


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>