Valikko Sulje

Katja osallistamassa hankintaosaajia

Välillä hämmennyn ihmisten osaamisesta. Yksi tällainen hämmentävä osaaja on valtion yhteishankintayksikössä Hanselissa työskentelevä Katja Koskinen.

Asiakkaansa asialla

Työskentelen Handi-ohjelmassa Katjan kanssa mm. toimittajaviestintään liittyen. Se tarkoittaa meillä valtiolle tuotteita ja palveluita myyvien yritysten infoamista ja ohjeistamista valtionhankintoihin liittyvissä asioissa. Katja on ollut ehkä maailman paras valinta tämän projektin vetämiseen. Hänen tyylinsä ja palvelutapansa on ystävällinen ja lämmin. Hänestä paistaa kauas halu hyvää ihmisille.

Kun haluaa auttaa, ei voi mennä pieleen.

Katjan päivätyö liittyy valtionhankintojen kehittämiseen. Hankintojen digitalisointi on siis hänelle hyvin olennainen osa arkiduunia. Hän ymmärtää työnsä eri sidosryhmistä käsin ja pystyy siten osallistamaan ihmiset muutokseen. Hän tuleekin olemaan ihan avainhenkilö minulle, jotta ymmärrän ohjelmamme merkityksen riittävän laajasti ja toisaalta hoksaan ne kohdat, joissa pitää olla erityisen tarkkana. Katja on suorapuheinen ja tuo epäkohdat esiin rakentavalla tavalla. Minun on helppo luottaa häneen.

Ykköskentän tiimipelaaja

Katjan kanssa on helppo tehdä töitä. Se arvostus, jolla Katja kohtaa kollegansa, on tehnyt minuun ison vaikutuksen. Hän ottaa asiat ns. hoitaakseen ja suunnittelee työnsä järjestelmällisesti ja asiakaslähtöisesti. En luonnollisesti ole itse riittävän pätevä sanoakseni, millainen hankintatoimen kehittäjä hän on, mutta voin vakuuttaa, että varmasti tosi super. (Kappas, pystyin sittenkin sanomaan.)

Eniten Katjassa pidän hänen päättäväisyydestään ja toimeliaisuudestaan. Useimmiten minua hieman nolottaa, kun Katja saa selittää minulle kädestä pitäen, mitä hänen mielestään on sovittu. Tämä kohtaa aika harvoin oman käsitykseni kanssa. =) En kuitenkaan tiedä parempaa tapaa varmistua yhteisestä suunnitelmasta kuin miten Katja sen tekee: Hän pitää huolen siitä, että ensinnäkin olemme tehneet yhteisen päätöksen, mitä se tarkoittaa kullekin käytännön askeleina ja varmistaa vielä, kuka tuli luvanneeksi ja mitä.

Eikö sellainen olekin kiva työkaveri, joka ei koskaan puukottaisi selkään ja auttaa muita onnistumaan? Kertakaikkisen ihana tuttavuus.

Tutustu Katjaan LinkedInissä

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Uusi Handi-palvelu näyttäytyy toimittajille mm. verkkokaupan omaisena tilausjärjestelmänä. Tuotamme aiheesta koulutuksia, jotka luonnollisesti ovat ilmaisia. Vaan voisi sitä satasella ajatella tuottavansa toimittajille vaikka pienen verkostoitumistilaisuuden.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>