Sunnuntaisin tulee miettineeksi sitä osaamista, mitä kaikissa vapaaehtoistöissä ja järjestöissä on. Siksi osaajaesittelyssä on tänään FunShine Cheerleadersin valmentaja Jessica Maaninka-Ek.
Rakkaudesta lajiin
Cheerleading on lajina ehkä niitä vaativimpia, mitä mieleen putkahtaa. Lasten pitäisi jaksaa harjoittaa venyvyyttä, akrobatiaa, stuntteja, tanssia ja mielellään myös sitä yleiskuntoa. Motkotan välillä muruilleni, että treeneissä saisi olla kiitollinen siitä ajankäytöstä, mitä valmentajat lajiin käyttäjät. Tytön kohdalla ei treenaamisen merkitystä onneksi tarvitse muistuttaa, kiitos innostavan valmentajan ja kehittymishalun.
En halua edes ajatella, kuinka paljon aikaa tsirkkuvalkut käyttävät ohjelmien suunnitteluun, sääntöjen tarkasteluun ja liikkeiden hiomiseen. He eivät halua tehdä helpointa ohjelmaa, mutta aina se raja jossain tulee: Joku liike on liian vaikea tai tilanteeseen liian jännittävä ja tyttö menee muksis.
Suomi on täynnä sataprosenttista sitoutumista.
Menestys mitataan liian usein kisoissa. Meidän Jessica kuitenkin haluaa muistuttaa (ja opettelee sitä itsekin), että aina ei voi onnistua. Hän on ankara itselleen ja juttelee söpösti näille alakoululaisille, kuinka valmentajat kantavat vastuun ohjelmasta. Lapset oppivat Jessican johdolla paljon työnteosta ja harjoittelun merkityksestä, mutta etenkin tiimityöstä.
Kuka pärjää 35 teinarin kanssa?
Tyttöjä on joukkueessa yli 30. Jessica tuntee heistä jokaisen ja vieläpä onnistuu pysymään jotenkin ajan tasalla sen kanssa, mikä saa kunkin tytön innostumaan lajista.
Samalla elämään putkahtavat hormonikiukut ja teinarikömpelyydet. Valmentajat yrittävät pysyä mukana lasten kehitysvaiheissa ja motivaatiosta. Jessica kehittää joukkuettaan erityisesti ryhmänä, mutta myös sen jokaista jäsentä.
Kiitos työstäsi näiden Kaikki menee -murustemme parissa. Vaikka me vanhemmat joskus rutisemmekin, niin olemme kuitenkin tukenasi ja olemme kiitollisia osuudestasi lastemme elämässä..
Tutustu Jessican seuraan Funshine Cheerleaders
Mitä satasella saa?
Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.
Joukkueemme kausimaksu on 160 €. Satasella saa siis liki neljän kuukauden harjoitukset eli noin sata tuntia ohjattua ja tasokasta harjoittelua.
Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>