Valikko Sulje

Irenen ilo työkavereista

Taas on perjantai, ja on saatu kerätä energiaa työkavereilta taas viiden päivän ajan. Iloisuus työpaikalla tarttuu. Yksi tartuttajista on Irene Venäläinen. En ole hetkeen (kiinalaisen ajanlaskun mukaiseen hetkeen) työskennellyt hänen kanssaan, mutta muistikuvat ovat kirkkaina.

Tehokas tiimihenki

Kysypä keneltä vain, millainen on Irene, niin ensimmäisten adjektiivien listalla on taatusti iloinen. Nauravaisempaa naista saa hakea. Hänestä on kuitenkin aina huokunut ammattimainen ote omaan työhönsä ja hän onkin näyttänyt, että positiivinen voi olla myös ihan pirkuleen jämäkkä ja etenkin osaava työssään. Hänellä on hyvä kosketus tuotantoprosesseihin, minkä avulla hän osaa tuoda kehittämisideansa esille.

Irene työskentelee luontevasti tiimien välisissä rajapinnoissa. Hän on esimiehenä pitänyt omistaan huolta ja auttanut tiimiläisiään kasvamaan ammattilaisina. Hän osaa toimia johdon kanssa, asiakasrajapinnassa tai vaikeammissakin toimittajayhteistyötilanteissa. Hän suhtautuu toisiin ihmisiin ystävällisesti, eikä taatusti katso muista nenänvarttaan pitkin. Minulla tulee seuraavasta ajatuksesta aina hän mieleen:

Meillä on oikeus katsoa toista ihmistä alaspäin vain silloin, kun aiomme nostaa hänet ylös.

En ole itse joutunut siihen tilanteeseen, mutta minulla on sellainen kuva, että Irenen apuun voi luottaa.

Kaipa työkavereidenkin kanssa voi viihtyä

Hyvässä tiimissä on neljänlaisia rooleja: johtaja, ideoija, tekijä ja hengenluoja. Irene pystyy mukautumaan mihin tahansa näistä. Luontaisimmin hän sitoo tiimiään yhteen ja pitää huolta siitä, että asiantuntijat viihtyvät työssään. Hän järjestää kaikenlaisia tempauksia ja mukavia illanviettoja. Hän on todella taitava keksimään ohjelmanumeroita ihan ex-tempore tai pitkän kaavan mukaan suunnitellen.

Erityisen iloinen olen siitä, että Irene on työskennellyt aina kansainvälisissä tiimeissä. Luojan lykky, että suomalaisista ei välity tasapaksua mielikuvaa jurolaumasta. Kaikkea muuta.

Tutustu Ireneen LinkedInissä

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Pikkujoulukausi tässä käynnistyy. Vaikka se Irenen ydinosaaminen ei olisikaan pelkissä hyvissä bileissä (niitä yhtään väheksymättä), niin sellaisen käsikirjoituksesta voisi hyvin maksaa satasen. Eipähän tarvitsisi googlailla.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>