Valikko Sulje

Ilo välittyy Ilkasta

Arvostan asiantuntijoita, jotka suuntaavat energiansa olennaiseen ja levittävät positiivista mieltä ympärilleen. Sellainen totisesti on tämän päivän SataSella, Ilkka Kurkela.

Aito auttamisen asenne

Ilkka työskentelee HY+:n liiketoimintajohtajana ja tarjoaa tiiminsä kanssa koulutuksia yrityksille ja muille organisaatioille.  Hänen työssään on olennaista osata kohdata ihmisiä ja tunnistaa heidän kehittämistarpeitaan. Ilkka osaa molemmat. Hän on läsnä keskustelussa ja äärimmäisen kiinnostunut ymmärtämään tarpeita sanojen takana ja rivien välissä.

Johtamisen taito syntyy auttamisesta.

Olen erityisen iloinen Ilkan esimiesasemasta. Hänen tiimiläisillään on varmasti upeat edellytykset kasvaa osaamisen kehittämisen ammattilaisina tieteen ja käytännön poluilla. Ilkan poikkeuksellisten verkostoitumistaitojen avulla HY+ pääsee mukaan uraauurtaviin moderniin oppimiseen liittyviin projekteihin. Kun kyse on mistä tahansa kiinnostavasta kokeilusta liiketoiminnassa tai tutkimuksessa, Ilkalla tuntuu olevan muutama ylimääräinen tunti vuorokaudessa. Se tehokkuus kumpuaa asenteesta.

Ilkka on kävelevä, kipittävä ja kirmaava esimerkki suomalaisesta aikuiskoulutuksen pioneeristä.

Tavoitteena rohkeus, työkaluna nöyryys

Vielä vuosi sitten Ilkka työskenteli viestinnän lehtorina. Ilkan opiskelijoita oli mukana tuottamassa Elonmerkki-tapahtumaa, jolloin pääsin näkemään Ilkan otetta opettajana. Parempaa en olisi voinut opiskelijoille toivoa. Hän kannusti opiskelijoita laittamaan itsensä likoon ja tuomaan ideoitaan rohkeasti esille. Samalla hän teki yhteistyön meille yrityksen edustajille äärimmäisen helpoksi.

Jos Ilkka usutti opiskelijoitaan hienovaraisesti mukavuusalueensa ulkorajoille, sinne hän pyrkii itsekin. Hän asettaa itselleen tavoitteita, jotka toteaa ääneen ja menee ja toteuttaa ne. Ulkopuoliselle määrätietoisuus näkyy korvasta korvaan -hymynä ja arvostuksena ammattilaisuutta kohtaan.

Ilkan olemuksesta paistaa kansainvälinen kokemus. Some-päivityksistä päätellen hän tapaa työssään kansainvälisiä vaikuttajia ja tekee varmasti vaikutuksen seurassa kuin seurassa. HY+ on totisesti saanut joukkoonsa kansainvälisen tason huippuosaajan. Parasta tässä osaajassa on, että hän suuntaa sen massiivisen määrän energiaansa toisten auttamiseen. Suomen koulutusvienti kiittää.

ilkkakurkela.fi

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Sattuipa hauskasti, että Ilkan putiikki HY+ on juuri tuottamassa seminaaria liittyen verkkokoulutuksiin. Tunnetta ja elämyksiä digiajan oppimiseen -seminaari sattuu maksamaan satasen ja on minusta erinomainen investointi vaikuttavien verkkokoulutusten suunnitteluun.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>