Valikko Sulje

Maikin ammattitaito syntyy avuliaisuudesta

Osa meistä on avuliaampia kuin toiset. Jotkut ovat perustaneet ammattimaisuutensa avuliaisuudelle. Sellainen on Marianne Savinen. Tänään sain nauttia Maikin avusta, kun emännöin muutosjohtamisen kick off -tilaisuutta yli 80 osallistujalle.

Monimutkainen verkosto

Maikki työskentelee valtiovarainministeriössä, josta käsin ohjataan niin oman hallinnonalan ja tietyissä puitteissa myös muiden hallinnonalojen virastoja. Maikin osastolta ohjataan myös konsernin palveluntarjoajia, joten sidosryhmiä piisaa joka suuntaan. Jos joku pysyy näistä ihmisistä ajan tasalla, se on Maikki.

Ministeriöissä(kin) vaikuttaisi olevan suhteellisen korkea vaihtuvuus peruskaluston vastapainoksi. Tämä johtuu nähdäkseni kolmesta syystä: On harjoittelijoita, projektityöntekijöitä ja työnkiertoa. Tämä tarkoittaa sitä, että jonkun pitää koko ajan olla neuvomassa kaiken maailman Olssoneita. Oman perehdytykseni ehdoton kulmakivi on ollut Maikki. Hän tietää aina, kenen tontille asia kuuluu, ja jos ei tiedä, ottaa selvää.

Taustavoima tukenasi

Maikin työskentelyotteen kautta ymmärtää sen merkityksen, kun tukipalvelut toimivat. Hän on järjestelmällinen omassa työssään, mikä heijastuu suoraan myös hänen työnsä laatuun. Olen erityisen iloinen siitä, kuinka oma-aloitteinen hän on. Jos jotain joskus (muka) sattuisi unohtumaan, on todennäköistä, että Maikki on miettinyt jo asian ja ottaa yhteyttä ehdottaakseen sopivaa etenemistapaa. Hän ei etsi syyllisiä, vaan tarttuu toimeen.

Ammattilainen hoitaa asiat loppuun asti.

Tukifunktio tarkoittaa Maikin kohdalla myös kädestä pitäen annettavaa ict-tukea. Jos häneltä käy kysymässä, mistä tietty piuha löytyy, hän nousee ylös, asentaa piuhat paikoilleen ja varmistuu vielä, että homma toimii. On turvallista työskennellä työkavereiden kanssa, jotka hoitavat asiat loppuun asti.

Tiimi, jossa on hyvä olla

Työt sujuvat Maikin kanssa, ja hyvinpä hänellä tuntuu luistavan myös muiden työkavereiden kanssa. Hän luo niin työllään, asenteellaan kuin luonteellaan lempeän työympäristön, jossa ihmisen on mukava tehdä töitä. Tämä tunnelma välittyy koko osastolle. ”Meillä on vähän erilainen meininki”, selitti Maikki joskus meidän päätyämme. Näin selvästi on, ja luulenpa, että tuo aidon tiimityöskentelyn taito on paljolti lähtöisin Maikista.

Kiitos, että olet ottanut minut niin kivasti vastaan.

Mitä satasella saa?

Koska alan vähitellen ymmärtää, kuinka vähän ymmärrän rahan päälle, pohdin jokaisen asiantuntijan osalta, mitä hänen alallaan satasella saa tai voisi saada. Minua nimittäin hieman nyppii se, että satanen on toki suuri raha, mutta sillä saa aika vähän. Ja palveluntuottajalle jää kulujensa jälkeen vain pieni osa laskutettavasta summasta käteen.

Kokousjärjestelyt on asiantuntijuuden alana ihan oma lajinsa. Siinä on tuhat liikkuvaa osaa, joista täytyy pitää huolta. Jos tämän palvelun voisi kokonaan ulkoistaa, maksaisin siitä palvelusta mielihyvin satasen.


Suomalaisen on usein vaikea nähdä itsensä positiivisessa valossa tai ainakaan tuoda sitä esille. Siksi päätin Suomen juhlavuoden kunniaksi nostaa esille sata suomalaista osaajaa. Valtaosa juttusarjan henkilöistä on entisiä tai nykyisiä työkavereitani, kumppaneita tai muuten tuttuja työelämästä. Henkilöbrändeistä innostuvana hörhelönä haluan kuitenkin tuoda esiin myös sellaisia ihmisiä, joita olen tavannut vain sosiaalisessa mediassa. Keskiössä on suomalainen asiantuntija, SataSella, joka suomalaisen avarakatseisuuden periaatteiden mukaisesti voi edustaa mitä sukupuolta tahansa. Esittelyjä julkaistaan päivittäin sadan päivän ajan. Viimeinen SataSella julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Katso kaikki SataSellat >>